Ekimetrics by Estelle Vincent

Estelle VincentImage courtesy of Arnaud Schelstraete

Ekimetrics by Estelle Vincent

Both young and dynamic, expert in marketing / media and involved in art, Ekimetrics company wanted to create a place in its image. Situated on a 1000m2 plateau, a ranked side Champs Elysées, the new headquarters of Ekimetrics consists of both large closed offices, 2 opens spaces, and various sub-areas designed by Architect Estelle Vincent.

Estelle VincentImage courtesy of Arnaud Schelstraete

“The challenge of the project was to find a way in this heterogeneous 1,000-square-metre space to carry an image that is both consistent and corresponding to the identity of Ekimetrics – mathematical in its expertise in marketing, as well as young, dynamic and artistic. In order to maintain some privacy, the open spaces are connected or punctuated by various more informal areas such as informal conference rooms” said the architect.

Estelle VincentImage courtesy of Arnaud Schelstraete

The Eki.Cube is a sub-area for informal meetings; the Eki.Truck and Eki.Table are sub-areas for conviviality places, the Eki.Gallery and Eki.Cabane are sub-areas for places of exchange and support of works of art.

Estelle VincentImage courtesy of Arnaud Schelstraete

To contrast with the places without distorting them, raw materials (such as wood, concrete, metal etc…) and contemporary furniture have been chosen voluntarily.

more. www.vincentestelle.com

Share on Pinterest








Submit