The Guggenheim Abu Dhabi

The Guggenheim Abu Dhabi

The Guggenheim Abu Dhabi, designed by internationally renowned American architect Frank Gehry, is an experiment in inventive 21st-century museum design. The building defines a new approach to the museum visitor experience and presents an innovative vision for viewing contemporary art in the context of a desert landscape.

The Gehry concept for the Guggenheim Abu Dhabi features permanent-collection and special-exhibitions galleries; a center for art and technology; a center for contemporary Arab, Islamic, and Middle Eastern culture; an education facility; a research center; and a state-of-the-art conservation laboratory. This museum will be the Guggenheim Foundation’s largest facility. Inspired by expansive industrial studio spaces, the museum design reflects the large scale at which many contemporary artists work, and presents new gallery layouts unlike conventional museum spaces.

Visitors will enter the Guggenheim Abu Dhabi through one of the cones, covered on the exterior with panes of blue glass and defined on the interior by a dynamic structure of wooden timbers. The museum features approximately 12,500 square meters of gallery space in the monumental piles of gallery boxes, and 11 iconic cones provide a further 18,000 square meters of exhibition space.

morehttp://www.guggenheim.org/


Share on Pinterest








Submit