Hangzhou Zhongshuge bookstore by XL-Muse

Hangzhou Zhongshuge bookstore by XL-MuseImage courtesy of XL-Muse

Hangzhou Zhongshuge bookstore by XL-Muse

After years of growth, Hangzhou Zhongshuge is always adhering to its initial desire to emerge as the most beautiful bookstore for readers, and constantly strives to work on the most culturally artistic bookstore, from learning how to walk, to live, to brave and to persevere. Located within the bustling commercial center of Star Avenue, Binjiang district in Hangzhou (China), its interior has been designed by XL-Muse to provide a variety of unique and immersive environments for everyone.

 Hangzhou Zhongshuge bookstore by XL-MuseImage courtesy of XL-Muse

Share on Pinterest








Submit

 

The impressive collection of reading material is displayed within a set of rooms. The first space opens up onto the Forest Gallery displaying a series of vertical circular shelves that carry numerous texts. The ceiling uses a mirror to elongate these tree-like columns, which aim to metaphorically express the idea of knowledge, that grows and expands through literature. Mirrored panels cover the ceiling, creating the illusion that these columns are twice their actual height. Besides, they are also applied to the wall lining the far side of the space so the entire room seems deeper and reflects the environment outside.

 

Hangzhou Zhongshuge bookstore by XL-MuseImage courtesy of XL-Muse

Share on Pinterest








Submit

 

At the heart of the bookshop stands the Zhongshuge Hall – a theatrical reading area which displays a large encompassing bookshelf that circles a clear meditative space at its center. The children’s pavilion acts as a learning playground, featuring a static merry-go-round, a galaxy map floor and roller-coaster book shelf. All of these elements aim to educate and inspire young kids in a fun and and playful fashion. “The store blends the definitions of books into every space by upholding the usual respect for books and knowledge, and infuses the minds of readers with the sacred books by way of design,” said the architects. 

 

more. xl-muse.com

 

Share on Pinterest








Submit