JDS architects: hangzhou waves

’Hangzhou Waves’ by JDS architects, images courtesy of JDS architects

JDS architects: Hangzhou Waves
International practice JDS architects has created the winning competition proposal ‘hangzhou waves’, a luxury hotel and office complex in the Hangzhou Xintiandi district of Hangzhou, China. Placed back-to-back, the pair of structures mirror each other in form, opening a central void into each of the volumes which introduces natural daylight into the core of each building.

’Hangzhou Waves’ by JDS architects, images courtesy of JDS architects

Comprised of small cubes, the exterior appearance of the hotel is a result of a series of stepped terraces which extend from each room providing surfaces for vegetation to produce a green roof effect. The downward sloping profile allows views of the adjacent park and canal.

’Hangzhou Waves’ by JDS architects, images courtesy of JDS architects

The office tower’s main facade undulates from the highest point forming a smooth green roof with a skylight above a central atrium. Daylight enters all of the interior spaces either through the perimeter glass curtain walls or the internal glazed void.

more: www.jdsa.eu

Share on Pinterest
There are no images.








Submit