Zaha Hadid Architects’ Infinitus Plaza in Guangzhou

Zaha Hadid Architects' Infinitus Plaza in GuangzhouImage courtesy of Zaha Hadid Architects

Zaha Hadid Architects’ Infinitus Plaza in Guangzhou

To be built as eight storeys and defined as a series of infinite rings that enhance connectivity, Zaha Hadid Architects has announced that ‘Guangzhou Infinitus Plaza’ in China, has broken ground. The sinuous layout of the Zaha Hadid-designed building mimics the symbol for infinity. The site, measuring at 167,000 square meters, will facilitate a campus of integrated buildings that combine intelligent technologies and environmental sustainability. Additionally, the site will host key facilities, including a new global center for R&D-a chinese herbal medicine research and safety assessment center-as well as an exhibition area and gallery. The internal organization will see the departments arranged around a central atrium, with courtyards distributed throughout to promote interaction between the diverse departments.

 

Zaha Hadid Architects' Infinitus Plaza in GuangzhouImage courtesy of Zaha Hadid Architects

Share on Pinterest








Submit

 

The envelope will be wrapped in aluminum screens, which is perforated to provide protection from direct solar heat gain and enable rainwater collection. Developed with active digital intelligence, the screens’ sensors monitor weather, energy-use and lighting to further reduce overall energy consumption. Furthermore, the series of connecting walkways-inside and outside-as well as herbal gardens on the roof, will aim to improve communication and create a pleasant working environment.

 

Zaha Hadid Architects' Infinitus Plaza in GuangzhouImage courtesy of Zaha Hadid Architects

Share on Pinterest








Submit

 

Zaha Hadid developed the design of Guangzhou Infinitus Plaza with concepts of integration, connectivity and fluidity. This groundbreaking ceremony continues her renowned legacy. LKKHPG has a vision for nurturing better health and wellbeing through their work and important community programs. Zaha translated this vision to create a new workplace environment and corporate culture that fosters openness and communication. the design connects with the city and implements the latest technological solutions and construction methods to create a functional, adaptable and enjoyable workplace.’ – Satoshi Ohashi, Zaha Hadid Architects Director, China.

 

more. zaha-hadid.com

Share on Pinterest








Submit