Coop Himmelblau designs Arvo Pärt Sound Cloud | ITSLIQUID

Coop Himmelblau designs Arvo Pärt Sound Cloud

Architecture, Design | August 4, 2014 |

Arvo Pärt Sound CloudImage courtesy of Coop Himmelblau

Coop Himmelblau designs Arvo Pärt Sound Cloud

The Sound Cloud takes reference from Arvo Pärt’s music as well as the dense pine forest. Its shape is derived from the song “Spiegel im Spiegel“, consolidating the main sequence spectrogram of the song into the curves of a roof.

Arvo Pärt Sound CloudImage courtesy of Coop Himmelblau

This cloud of sound forms an introverted space within where the music is played and listened to and a space underneath that becomes the work and meeting place for the people interested in the legacy of the composer. The cloud only touches the ground where it is thickened to house the performance space, and otherwise hovers between the trees, like the tree house of the observation platform, suspended in the natural environment of the forest.

Arvo Pärt Sound CloudImage courtesy of Coop Himmelblau

The complex rooms of the program are organized in their functional groups and combined into a box building that is placed underneath the roof. Underneath the roof and in the center of the overall courtyard shape a poetic space is created within nature, where the memory of Arvo Pärt can reside.

more. www.coop-himmelblau.at

Are you an artist, architect, designer? Would you like to be featured on ITSLIQUID platform? Send an e-mail to info@itsliquid.com or fill the form below

RELATED POSTS


Sejong M-Bridge by Morphosis

Architecture | October 16, 2019

In 2003, the government of South Korea announced ambitious plans to move the capital out of Seoul, in an effort to encourage more balanced development and political influence across the country. Seoul was eventually retained as the national capital but many governmental departments and ministries were moved to Sejong City, a new planned metropolitan center designated as a special administrative zone. Read more


The Geometrication by RENESA ARCHITECTURE

Architecture | September 3, 2019

Renesa Architecture Design Interiors Studio took cues from the original deconstructive architecture to create a spatial experience filled with volumetric galleries and partitioned masses. Located at the newly renovated 32nd avenue, the space plays host to a restaurant and an escape room unlocking a variable experience that includes the visitor from the very start. Read more


Shanghai Planetarium

Architecture | September 1, 2019

The international competition-winning design celebrates the continuum of time and space: it is modern and forward-looking while at the same time presents a link Read more


Cooled Conservatories, Gardens by the…

Architecture | August 28, 2019

In 2006, WilkinsonEyre was part of a British-led team that won the design competition the masterplan for Singapore's Gardens by the Bay. Read more


Sign up for our Newsletter.

Enter your email to receive our latest updates!