Copenhagen Business School by C.F. Møller Architects | ITSLIQUID

Copenhagen Business School by C.F. Møller Architects

Architecture | December 19, 2014 |

C.F. MøllerImage courtesy of C.F. Møller Architects

Copenhagen Business School by C.F. Møller Architects

Copenhagen Business School (CBS) is the 2nd largest business school in Europe with 20.000 students, located in Frederiksberg, close to the very heart of Copenhagen. In cooperation with The City of Frederiksberg, CBS has launched a bold vision to transform the existing campus to become one of the world’s best city campuses. At the core of the project is the intertwining of city and campus life, and the masterplan puts forth a holistic model for how to interweave urban spaces, open and inviting buildings and pathways on the one hand with teaching, research and study environments on the other.

C.F. MøllerImage courtesy of C.F. Møller Architects

The long and narrow CBS campus site spans between two stops of the Copenhagen metroline and is run through by the Rambla, a central pedestrian path. By creating four new urban spaces along the Rambla, ranging from the classical plaza around the metro stations to an informal, recreational park at the center of the campus, and densifying with new extroverted buildings, the master plan boosts cohesion between CBS and society.

C.F. MøllerImage courtesy of C.F. Møller Architects

Running parallel with the Rambla, the southern cycle super highway and a new northern bicycle path connect the campus to the city’s network of bicycle paths and ensures a safe and efficient flow through the area. New buildings are designed to cover a small land area to allow as much space as possible for urban spaces and urban life. Clusters of compact, multi-functional buildings with green roof areas create versatile spaces and are flexibly appointed so that their interiors and design expression can be changed.

C.F. MøllerImage courtesy of C.F. Møller Architects

The project has a strong focus on sustainability and uses DGNB criteria (Green Building Council Denmark) as a tool to meet CBSenvironmental and financial objectives. Goals for social sustainability are equally ambitious: Clearly defined meeting places, green elements and the merging of traffic lines unite Frederiksberg and the CBS campus to attract a wide variety of user groups.

more. www.cfmoller.com

Are you an artist, architect, designer? Would you like to be featured on ITSLIQUID platform? Send an e-mail to info@itsliquid.com or fill the form below

RELATED POSTS


Oluminate

Design | March 5, 2021

Oluminate is a new LED Lighting brand that surfaced last year in efforts to provide a solution to most jobs functioning through zoom meetings. Lighting is a critical component to any video recording, but is often overseen. OlumiRing™ provides consumers with a quick and easy solution. The portable ring light has a built-in clipping mechanism to easily function as a Desktop, laptop, cell phone or tablet light! The lighting even has a soft internal lining - so don't worry about scratching your device! Read more


Proposal for an Expo Pavilion…

Architecture | February 27, 2021

By imagining, making, communicating, and sharing within the pavilion's activity spaces on the ground, a bright and open future is revealed in the clouds above. We developed our concept for the pavilion to respond to the idea of communicating, openness, hospitality, and change. Read more


Private Home, Herengracht by Mokkō…

Design | February 23, 2021

In an art collector’s eclectic canal house apartment in the city center of Amsterdam, we designed and created a contemporary central living room inspired by Japanese aesthetics. The interior is designed for the client to retreat from the busy streets and from his collection of art, books and souvenirs. Read more


Nan Tien Education and Cultural…

Architecture | February 10, 2021

The Nan Tien Education and Cultural Centre is a tertiary facility and multicultural art gallery in Wollongong, Australia. Situated opposite of the Nan Tien Temple, the largest Buddhist temple in the southern hemisphere, the new building sits on the former site of a landfill bought by the Nan Tien Institute from the council for one Australian dollar. Read more


Sign up for our Newsletter.

Enter your email to receive our latest updates!