CHICAGO’S NAVY PIER by nARCHITECTS | ITSLIQUID

CHICAGO’S NAVY PIER by nARCHITECTS

Design | April 21, 2016 |

CHICAGO NAVY PIER by nARCHITECTSImage courtesy of nARCHITECTS

Chicago’s navy pier by nARCHITECTS

nARCHITECTS is part of the winning team headed by James Corner Field Operations for the redesign of Chicago’s Navy Pier. The Pierscape project renovates the exterior spaces along the state of Illinois’ major tourist attraction in time for the 1916 pier’s centennial in 2016.

 

007Image courtesy of nARCHITECTS

 

 

As one of the centerpieces of the 3000′ (1km) long Pierscape, nARCHITECTS’ Wave Wall provides a grand stair inspired by the Spanish Steps in Rome, connecting the South Dock to the existing elevated plinth with Ferris Wheel and other attractions above while providing a large south-facing social space with views of the lake and access to 400’ of retail spaces below.

 

Chicago Navy Pier by nARCHITECTSImage courtesy of nARCHITECTS

 

 

Other contributions by nARCHITECTS include the slender glass Info Tower, and four Lake Pavilions. Combining boat ticket kiosks with undulating polished stainless steel canopies, the Lake Pavilions will provide shade and shelter along the pier, while reflecting the rippling water of the Lake back into the dock.

 

more.  narchitects.com

 

Are you an artist, architect, designer? Would you like to be featured on ITSLIQUID platform? Send an e-mail to info@itsliquid.com or fill the form below

RELATED POSTS


Sejong M-Bridge by Morphosis

Architecture | October 16, 2019

In 2003, the government of South Korea announced ambitious plans to move the capital out of Seoul, in an effort to encourage more balanced development and political influence across the country. Seoul was eventually retained as the national capital but many governmental departments and ministries were moved to Sejong City, a new planned metropolitan center designated as a special administrative zone. Read more


The Geometrication by RENESA ARCHITECTURE

Architecture | September 3, 2019

Renesa Architecture Design Interiors Studio took cues from the original deconstructive architecture to create a spatial experience filled with volumetric galleries and partitioned masses. Located at the newly renovated 32nd avenue, the space plays host to a restaurant and an escape room unlocking a variable experience that includes the visitor from the very start. Read more


Shanghai Planetarium

Architecture | September 1, 2019

The international competition-winning design celebrates the continuum of time and space: it is modern and forward-looking while at the same time presents a link Read more


Cooled Conservatories, Gardens by the…

Architecture | August 28, 2019

In 2006, WilkinsonEyre was part of a British-led team that won the design competition the masterplan for Singapore's Gardens by the Bay. Read more


Sign up for our Newsletter.

Enter your email to receive our latest updates!