Colas Headquarters and Trigone Office | ITSLIQUID

Colas Headquarters and Trigone Office

Architecture | January 26, 2019 |

Colas Headquarters and Trigone Office Buildingimage courtesy of Rafael De La-hoz Architects

Colas Headquarters and Trigone Office Building
Location: Paris, France
Status: Completed

Usually in architecture, project design starts from the site analysis, from the relationship with the surrounding buildings. In this case with its particular shape, triangular, the site is the source of the key project decisions.

Colas Headquarters and Trigone Office Buildingimage courtesy of Rafael De La-hoz Architects

Contrary to the tradition, most of the current public buildings and office spaces are not open but they are closed and sealed. They are introverted and opaque. It looks like they have something to hide. They therefore propose a return to tradition and offer to those who visit us an elementary gesture of openness, hospitality and transparency, open to Paris.

more. www.rafaeldelahoz.com

Colas Headquarters and Trigone Office Buildingimage courtesy of Rafael De La-hoz Architects

Are you an artist, architect, designer? Would you like to be featured on ITSLIQUID platform? Send an e-mail to info@itsliquid.com or fill the form below

RELATED POSTS


Studio Libeskind – “Gare Thiers-Est”

Architecture | January 3, 2020

Studio Libeskind in collaboration with Fevrier Carre Architectes and landscape architect Jean Mus was selected to design the "Gare Thiers-Est" (East Thiers Station), as a result of an international competition sponsored by the City of Nice. The project involves the design of 20,000 square meters of high-end commercial space that will feature two levels of shops, a 120 room hotel and office spaces, a sculptural entry pavilion, a 200 seat auditorium below grade, and a restaurant offering an open roof terrace with views towards the sea on the top floor. Read more


Solar Carve

Architecture | December 25, 2019

Sculpted by the angles of the sun, Solar Carve (40 Tenth Ave) explores how shaping architecture in response to solar access and other site-specific criteria can expand its potential to have a positive impact on its environment. Located at the edge of Manhattan between the High Line park and the Hudson River, the building takes its unique form from the geometric relationships between the allowable envelope and the sun's path. In addition to producing a faceted, gem-like facade, this integrated response allows the building to benefit the important public green space of the High Line-privileging light, fresh air, and river views to the public park-while also becoming a new iconic silhouette on the New York skyline. Read more


Loong Swim Club by X+LIVING

Design | December 11, 2019

The designer integrates the subsidiary functions of the project with main business and builds the project into a comprehensive space for swimming and sports education. Read more


MARKTHAL

Architecture | December 6, 2019

The Markthal is a sustainable combination of food, leisure, living, and parking, a building in which all functions are fully integrated to celebrate and enhance their synergetic possibilities. A secure, covered square is nestled beneath a large arch, conceived as an entirely new take on a typical market square and its surrounding buildings. Read more


Sign up for our Newsletter.

Enter your email to receive our latest updates!