Courtyard No. 1, Heze by aoe | ITSLIQUID

Courtyard No. 1, Heze by aoe

Architecture | July 29, 2019 |

Courtyard Aoe 001
Image courtesy of aoe

Courtyard No. 1, Heze by aoe
Location: Heze City, China
Status: Completed

As China’s development and urbanization continues, property developers have begun to expand into new markets such as third and fourth-tier cities. Sales offices have become an important conduit for them to demonstrate their brand‘s strength and design philosophy. These offices are not only community activity centers and lounge areas for client communication, but also a promotional window to attract more clients to buy properties.

Courtyard Aoe 002
Image courtesy of aoe

After most of the properties have been sold, however, the usefulness of these offices declines. The purpose of this project is to reconsider the special function of the sales office building, in hopes of making it more sustainable through design, by becoming a symbolic public building for the future community and city.
This project is situated at the intersection of Guangzhou Road and Minjiang Road in the Economic Development Zone of Heze City in Shandong. It will become the new CBD center of Heze. Due to its unique location, the project is expected to be a landmark building in the future development of this prefecture-level city. We hope, through the concept of humanity and sustainability, to express the city’s future yearning for a better life, and to provide to local residents an impressive public space.

Courtyard Aoe 003
Image courtesy of aoe

The architectural concept is based on the artistic supremacism that reflected the social and technological changes of the 1920s, with the intention of expressing the mutual influence and interdependence between physical and virtual space in the digital age. In the digital age, many of today’s actions are performed in the virtual world. Therefore, the objects in the building are designed to float in an unstable state. Each object echoes a corresponding function in a unique form, including the entrance (horseshoe), model area (big camera lens), enterprise brand (blue stone), office area (orange-coloured box), etc.

Courtyard Aoe 004
Image courtesy of aoe

Objects floating in the air form a rich and hierarchical space, welcoming the surrounding audiences with an open dynamic posture. Some of the objects collide with the glass surface and leave traces to form a unique architectural image. The building façade is made of ultra-white glass which makes objects, spaces, material and colour from the interior visible to the outside space.
Stainless steel metal panels with different reflectivity are used in the space, giving different objects a variety of colour and forming a rich interaction between people and space, objects, light, images, colours and materials.

Courtyard Aoe 005
Image courtesy of aoe

Visitors will experience different changes of light and shadow at every moment. As a reflection of the real world, this project attempts to look beyond a single function of the sales office through improved design, so that it can enhance the quality of public life and lead people strive for a better future and make a positive contribution to the community.

more. www.aoe-china.com

Courtyard Aoe 006
Image courtesy of aoe
Courtyard Aoe 007
Image courtesy of aoe
Courtyard Aoe 008
Image courtesy of aoe
Courtyard Aoe 009
Image courtesy of aoe
Courtyard Aoe 010
Image courtesy of aoe

Are you an artist, architect, designer? Would you like to be featured on ITSLIQUID platform? Send an e-mail to info@itsliquid.com or fill the form below

RELATED POSTS


French Dream Towers by XTU

Architecture | December 31, 2019

Located in a new developing area of Hangzhou, the French Dream Towers are designed to display and showcase French expertise. Read more


Loong Swim Club by X+LIVING

Design | December 11, 2019

The designer integrates the subsidiary functions of the project with main business and builds the project into a comprehensive space for swimming and sports education. Read more


MARKTHAL

Architecture | December 6, 2019

The Markthal is a sustainable combination of food, leisure, living, and parking, a building in which all functions are fully integrated to celebrate and enhance their synergetic possibilities. A secure, covered square is nestled beneath a large arch, conceived as an entirely new take on a typical market square and its surrounding buildings. Read more


Vertical City

Architecture | November 17, 2019

Architecture firm Luca Curci Architects presents Vertical City, a project proposal for a vertical city-building of 25,000 people settled in the water. A number of renewable energy resources, such as wind, water turbines and solar panels are also incorporated. Energy storage solutions. Water desalination. Food production and farming integrated and follow a zero-waste policy. Healthier life-style. No suburbs. Less poverty oriented. Read more


Sign up for our Newsletter.

Enter your email to receive our latest updates!