The endless Sulwhasoo Flagship Store by Neri&Hu | ITSLIQUID

The endless Sulwhasoo Flagship Store by Neri&Hu

Design | June 15, 2016 |

The endless Sulwhasoo Flagship Store by Neri&HuImage courtesy of Neri&Hu

The endless Sulwhasoo Flagship Store by Neri&Hu

A lattice of brass rods creates see-through surfaces that extend throughout the interior of this shop in Seoul, which was designed by Neri&Hu for Asian skincare brand Sulwhasoo. The Sulwhasoo Flagship Store is situated in the South Korean capital’s Gangnam district and occupies a five-storey building that was renovated to provide the brand’s first dedicated retail space. The building’s renovated design is influenced by the Asian significance of lanterns as tools for illuminating people’s travels and marking the beginning and end of a journey.

 

The endless Sulwhasoo Flagship Store by Neri&HuImage courtesy of Neri&Hu

 

The facades incorporate large openings that allow the warm tones of the interior to glow through. The spaces are arranged to create an evolving experience across the various floors, starting on the ground floor, where a seasonal product display is located close to the street-facing windows. Slender brass rods join together to form geometric volumes, enclosing an outdoor terrace visible from the street. Across the various storeys, different moods are achieved by altering the materials used.

 

The endless Sulwhasoo Flagship Store by Neri&HuImage courtesy of Neri&Hu

 

Neri&Hu aspired to create a space that appeals to all the senses, that captures the customer immediately as they approach the building, creates an experience that continues to unfold during the journey through the store, and leaves a strong impression with visitors long after they have left. The sense of endlessness achieved by the dense lattice is accentuated by round mirrors integrated into gaps between the rods. Light fixtures are also suspended from the structure, helping to illuminate the merchandise displayed.

 

The endless Sulwhasoo Flagship Store by Neri&HuImage courtesy of Neri&Hu

 

Each of the shop’s floors has a specific function, with the main boutique and gift-wrapping service joined by a reception area and multifunctional auditorium on the first floor, and lounges including a VIP room on the level above. One of the store’s two spa areas is located on the third floor. It includes a series of treatment rooms, two foot spas, a powder room, a courtyard and a staff room. A more luxurious spa offering treatments based on Korean medicinal herbs is situated in the basement. Wide timber floor boards give the interior a warm, natural feel.

 

more. neriandhu.com

 

Are you an artist, architect, designer? Would you like to be featured on ITSLIQUID platform? Send an e-mail to info@itsliquid.com or fill the form below






    RELATED POSTS


    FUTURE OBSERVATORY

    Design | May 17, 2024

    The Design Museum today announces a new display space for design research responding to environmental crises, opening to the public on Monday 20 November 2023. This will be the first display in a series curated by Future Observatory, the Design Museum’s national research programme for the green transition coordinated in partnership with the Arts and Humanities Research Council (AHRC), part of UK Research and Innovation (UKRI). Read more


    Z HLÍNY KVĚT

    Design | May 7, 2024

    Brand Z hlíny květ proudly announces its innovative approach to interior décor with the launch of its latest collection, merging the elegance of houseplants with artisanal ceramics. Read more


    Restaurant “Spring Feast” Chaohu

    Design | April 6, 2024

    The Bantang hot springs in Chaohu are a popular destination for tourists and wellness holidaymakers. Embedded in breath-taking surroundings, we designed a restaurant that translates the natural waterscape into a dynamic experiential space. The restaurant's unique selling point is the water of these famous springs, which is used in the preparation of dishes and served as drinking water. Read more


    Tsuyoshi Tane: The Garden House

    Design | March 18, 2024

    The presentation »Tsuyoshi Tane: The Garden House« at the Vitra Design Museum Gallery is dedicated to the recently constructed Tane Garden House on the Vitra Campus. With a footprint of barely 15 square metres, the house combines a rooftop viewing platform for Campus visitors and a meeting room for the gardeners who tend the grounds. Read more


    Sign up for our Newsletter.

    Enter your email to receive our latest updates!