Gartner – Innovation center by Studio BA | ITSLIQUID

Gartner – Innovation center by Studio BA

Design | September 11, 2015 |

004Image courtesy of Studio BA

Gartner – Innovation center by  Studio BA

Innovation center in a preservation building The new Gartner innovation center in Tel Aviv is a great example for an office design, aimed for a young startup company that has been purchased by traditional big corporate. The office is located at the heart of Tel Aviv inside a unique 100 year old preservation building and offers a work environment that renews the way people work in open space scheme and the way people manage themselves at the office public areas. The project deals with the structured tension between traditional and innovative, through that tension we chose to show innovation as the main design value. The design style does not try to hide the collision between the old and the new rather than showing it.

001Image courtesy of Studio BA

We thought of how the personal work station will be equally designed and thought off as the public spaces in the office which are used daily for games, eating together and company gatherings and meetup hosting. Parts of the spaces are exposed and show their structure, alongside them there are innovative modern spaces with innovative lightings, materials, 3d printed objects and geometric and triangular design. Our imagination worked overtime to combine the character of a big corporate that works in traditional methods, the young culture of the startup company that was acquired with the innovative approach Studio BA comes with.

002Image courtesy of Studio BA

We see the office design as a great tool for recruiting and preserving employees in the competitive high-tech Israeli industry. Not just desk and a chair- it’s true that most of time employees spend their time working on their personal chair and desk or at group sessions. We added number of other possibilities which allows freedom and flexibility in comparison with the standard options, such as the personal thinking capsule, the ad hoc meeting cube, the stand-up meeting bicycle table and the brainstorm room with acoustical and intimate furniture.

005Image courtesy of Studio BA

Food, video games and meetups – the main public area is used as a meetup hosting space combined with cafeteria game councils are. It is used daily for group lunch, company gatherings and hosting outside visitors in different occasions. Group divisions – a regular open space scheme creates collaboration in one aspect but also creates lack of privacy to the employees, that’s why different height partitions and concealments surrounding every group were decided on. The variation of height and concealments allows different interaction and privacy between employees in the group, between the groups and between the employee and the public corridors used by bypassing employees. 

003Image courtesy of Studio BA

Using 3d printed objects – the fact that Studio BA owns a 3d printer, created an opportunity to reinvent unique “one of” objects and to install them onsite for this specific client. The lack of dependence on vendors when it comes to those object, allows the designer to be as innovative as they aspire with no time and budget constraints. The connection between the designer thoughts and the final product is with no mediators and it’s fast and accessible.

more. studioba.co

Are you an artist, architect, designer? Would you like to be featured on ITSLIQUID platform? Send an e-mail to info@itsliquid.com or fill the form below

RELATED POSTS


LONDON CITY ISLAND BY GLENN…

Architecture | October 21, 2021

London City Island makes the most of its distinctive ‘island’ location where the River Lea bends for the last time just before it joins the River Thames. Read more


ALICE: CURIOUSER AND CURIOUSER

Design | October 17, 2021

The V&A’s landmark exhibition in 2021, Alice: Curiouser and Curiouser will celebrate one of the most iconic, imaginative and inspiring stories of all time. Read more


MITCHELL LANE HOUSE BY ROBERT…

Design | October 13, 2021

In its previous life, this home was a spatially challenged '80s specimen known as a "contemporary." But, while outdated, the house - an arrangement of three barn-like structures - had great bones and flow. So, instead of razing it, we entirely re-imagined and re-created it to appear as though it was built and designed from scratch. Read more


ERSKINE HOUSE BY KENNEDY NOLAN

Design | October 9, 2021

We approached Erskine House from a number of different angles. Our brief was to make alterations and additions to a substantial family home accommodated in a gracious Victorian dwelling with well-proportioned rooms. Read more


Sign up for our Newsletter.

Enter your email to receive our latest updates!