GREENLAND GROUP SUZHOU CENTER | ITSLIQUID

GREENLAND GROUP SUZHOU CENTER

Architecture | December 11, 2018 |

Greenland Group Suzhou Center
Image courtesy of SOM

Greenland Group Suzhou Center
Status: Ongoing
Location: Wujiang, China

Skidmore, Owings & Merrill have won a competition to design a skyscraper for China with proposals that incorporate a 30-storey-high opening window. The 358-metre-high Suzhou Center will be the sixth building the architects have designed for Chinese property developers the Greenland Group and is to be located beside Taihu Lake in Wujiang.

Greenland Group Suzhou Center
Image courtesy of SOM

       

Like sculpting a high-performance automobile, digital aerodynamic modeling was critical to shaping this 358-meter supertall tower. Acting as the “lung” of the building, the tower’s atrium is defined by a 30-story tall operable window, that invites cool air flow during summer months and floods the interior spaces with natural light.         

Greenland Group Suzhou Center
Image courtesy of SOM

              

The atrium has also been designed to facilitate mixed-mode ventilation in the lobbies and public spaces, providing a fresh air supply source for the building and its inhabitants. A series of high-efficiency measures employed in the tower are predicted to achieve a 60 percent savings in energy consumption as compared to a conventional American high-rise.

more. www.som.com

Are you an artist, architect, designer? Would you like to be featured on ITSLIQUID platform? Send an e-mail to info@itsliquid.com or fill the form below

RELATED POSTS


Proposal for an Expo Pavilion…

Architecture | February 27, 2021

By imagining, making, communicating, and sharing within the pavilion's activity spaces on the ground, a bright and open future is revealed in the clouds above. We developed our concept for the pavilion to respond to the idea of communicating, openness, hospitality, and change. Read more


Private Home, Herengracht by Mokkō…

Design | February 25, 2021

In an art collector’s eclectic canal house apartment in the city center of Amsterdam, we designed and created a contemporary central living room inspired by Japanese aesthetics. The interior is designed for the client to retreat from the busy streets and from his collection of art, books and souvenirs. Read more


Nan Tien Education and Cultural…

Architecture | February 10, 2021

The Nan Tien Education and Cultural Centre is a tertiary facility and multicultural art gallery in Wollongong, Australia. Situated opposite of the Nan Tien Temple, the largest Buddhist temple in the southern hemisphere, the new building sits on the former site of a landfill bought by the Nan Tien Institute from the council for one Australian dollar. Read more


Hangzhou Olympic Sports Center by…

Architecture | February 7, 2021

Like many cities in China, Hangzhou is undergoing rapid urban change. While the city center historically developed around the West Lake area, opportunities for industry and commerce have shifted the city's expansion towards the Qian Tang riverfront. New construction has tripled the city's size in the past decade, creating a modern architectural fabric that is powerful in scale, yet still in need of public space. Read more


Sign up for our Newsletter.

Enter your email to receive our latest updates!