Hanhai Dongfeng Town by Amphibianarc | ITSLIQUID

Hanhai Dongfeng Town by Amphibianarc

Architecture | July 15, 2015 |

002_webImage courtesy of Amphibianarc

Hanhai Dongfeng Town by Amphibianarc

Located in the upmost residential district of Northwest Zhengzhou, the Dongfeng City project constitutes a radical interpretation of shopping mall, setting a precedent in the region for contemporary urban development. This 350,000 sqm building covers nine levels of retail and family entertainments, an elevated fountain plaza, an indoor canal, numerous theme restaurants, one hotel tower,highlighted by an iconic LED canopy stretching across the top of the entire complex. The design draws inspiration from Classical Chinese “Treasure Bowl/Cornucopia”, a special container symbolizing auspiciousness and happiness.

009_webImage courtesy of Amphibianarc

It has set out to create a vibrant yet intimate “urban container”, a public setting that embraces all kinds of social activities, generates immersive experience–a celebration of cultural and geographic openness and diversity. The overall result is an interconnected community grounded in tradition but poised for the future. With the aim to enhance the multiplicity of the building, we integrated the Family Entertainment Center(FEC) concept into the mall’s overall design.

007_webImage courtesy of Amphibianarc

A family oriented indoor entertainment complex that will be geared toward all age groups. Combined with customized and branded retail and restaurants, this venue will serve as a destination for families in the future. Interior landscape is another feature of the design. Zhengzhou is among the country’s top 10 most-polluted cities. To raise the citizen’s awareness on environmental protection and aid in the creation of a microclimate for visitors, the design adopt both horizontal and vertical greening into the building.

006_webImage courtesy of Amphibianarc

The roof garden, together with visible indoor green spaces to the street level pedestrians, proposes a new alternative for enhancing the condition of the urban environment, while maximizing landscape efficiency. The fountain plaza and canal on the 5th level, together with a vertical aquarium, introduce the element of water, a symbol of life into the building. The elevated fountain plaza, functions as a community gather place, will be the largest of its kind in China. Visitors can experience the water promenade through a gondola tour along the canal or take a breathtaking ride in the glass elevator through the aquarium.

008_webImage courtesy of Amphibianarc

Various theme restaurants are scattered around the theme of water. All of which create an unprecedented experiences for local citizens of Zhengzhou, a northern city with dry climate, giving the building the highest degree of originality. Once built, Dongfeng City will become the new urban landmark, a powerful catalyst that giving the district a new lease on life.

Hanhai Dongfeng Town

Zhengzhou, Henan, China
350,000sqm
2014

more . www.amphibianarc.com

Are you an artist, architect, designer? Would you like to be featured on ITSLIQUID platform? Send an e-mail to info@itsliquid.com or fill the form below






    RELATED POSTS


    FLOATING GLASS MUSEUM

    Architecture | April 13, 2024

    Architecture firm Luca Curci Architects presents Floating Glass Museum, a groundbreaking project where the boundaries between art and nature blur and the water becomes a canvas for contemporary expression. The project has been conceived in collaboration with Giulia Tassi Design and an international team of architects and designers with the support of artificial intelligence. Read more


    BREATH OF AN ARCHITECT

    Architecture | March 28, 2024

    From December 9, 2023 to April 21, 2024, the Fondation Cartier pour l’art contemporain presents Breath of an Architect, an exhibition especially created for the institution by architect Bijoy Jain Read more


    THE RED THREAD

    Architecture | March 7, 2024

    The 13 levels of adaptable workspace at NAB 3PS are connected by the red staircase that has become the motif of Woods Bagot’s collaborations with NAB. Read more


    MERCEDES-BENZ MUSEUM

    Architecture | February 28, 2024

    The Mercedes-Benz Museum is located next to highway B14 at the entrance of Stuttgart. The museum covers 16,500 m2 of exhibition space for the historical collection of Mercedes-Benz, which consists of 160 cars. In addition to the exhibition space, the museum houses a museum shop, a restaurant, offices and a sky lobby. Read more


    Sign up for our Newsletter.

    Enter your email to receive our latest updates!