Hanwha’s Headquarters By UNStudio | ITSLIQUID

Hanwha’s Headquarters By UNStudio

Architecture | May 6, 2014 |

Hanwha headquarterImage courtesy of UNstudio

New Animated LED Pixilated Facade For Hanwha’s Headquarters By UNStudio

UNStudio’s design for the Hanwha’s headquarter building incorporates the renovation and remodelling of the facade, the interior of the common spaces, lobbies, meeting levels, auditorium and executive areas, along with the redesign of the landscaping. Several important variables were required to be incorporated into the redesign, most essentially the surroundings, nature and the environment. UNStudio’s concept for the project resulted in the design of a responsive facade which prioritises and integrates groups of key parameters: programme (exterior and interior), indoor climate and environmental considerations.

Hanwha headquarterImage courtesy of UNstudio

The existing façade contains horizontal bands of opaque panelling and single layers of dark glass. In the remodelling this is replaced by clear insulated glass and aluminium framing to accentuate views and daylight. The geometry of the framing is further defined by the sun and orientation factors to ensure user comfort inside and reduced energy consumption. The basis for the facade expression is largely formed by the programme. By varying the placement of the facade panels a variety of programme-related openings are created.

Hanwha headquarterImage courtesy of UNstudio

The North facade opens to enable day lighting within the building but becomes more opaque on the South façade, where the sun would otherwise have too much impact on the heat load of the building. Openings within the facade are further related to the views: opening up where views are possible but becoming more compact on the side adjacent to the nearby buildings. Direct solar impact on the building is reduced by shading which is provided by angling the glazing away from direct sunlight, while the upper portion of the South facade is angled to receive direct sunlight.

Hanwha headquarter Image courtesy of UNstudio

PV cells are placed on the opaque panels on the South/ Southeast facade at the open zones where there is an optimal amount of direct sunlight. Furthermore, PV panels are angled in the areas of the facade where energy from the sun can best be harvested. The facade is animated by individual LED pixels, with dynamic lighting reflecting different parts of the building and highlighting areas of activity within. In the concept for the lobby areas the landscape continues into the interior and acts as a guiding aid, while natural materials and planting provide a relaxing environment for visitors.

more. www.unstudio.com/projects/hanwha-headquarter-remodeling

Are you an artist, architect, designer? Would you like to be featured on ITSLIQUID platform? Send an e-mail to info@itsliquid.com or fill the form below

RELATED POSTS


BIG HORN

Fashion | February 17, 2020

BIG HORN found in 2011. BIG HORN is Hong Kong's first brand for creative design eyewear. Founder and designer, "Kevin Ching" aims to design eyewear with full of fashion art style and mix with different cultures.4 Read more


Snøhetta to Design New Visual…

Design | February 8, 2020

In a cutting-edge exploration of collaboration in design, the Wikimedia Foundation, the nonprofit that operates Wikipedia, has partnered with Snøhetta to create a new visual identity for its global organization. Read more


ADI Design Museum – Compasso…

Design | February 6, 2020

The museum space and the ADI Compasso d'Oro logo have just been presented to the public in Milan. April will see the award ceremony and the opening of the XXVI Compasso d'Oro exhibition. The space housing the new ADI Design Compasso d'Oro Museum in Milan is ready and was visited by Attilio Fontana, President of the Lombardy Region and the Mayor of Milan Giuseppe Sala accompanied by ADI President Luciano Galimberti and the President of the ADI Compasso d'Oro Foundation Collection Umberto Cabini. The headquarters of the new museum are located in Porta Volta in the heart of the restored area between via Ceresio and via Procaccini, in a piazza-garden open to the public and accessible from via Ceresio 7 or directly from the space in front of the Monumental Cemetery. Read more


The Sliding Shelter by Christophe…

Architecture | February 6, 2020

"The Sliding Shelter" is an isolated refuge amidst vast snowy slopes. Its inclined geometry hugs the topography as much as it contrasts by its abstraction. After the precarious balance ofTip-Box, The Sliding Shelter suggests a motionless slip towards freezing depths below. Both structures may question the place of man in his environment and the future of this cohabitation. Read more


Sign up for our Newsletter.

Enter your email to receive our latest updates!