Hualien residences by Bjarke Ingels group | ITSLIQUID

Hualien residences by Bjarke Ingels group

Architecture | April 28, 2014 |

BIGImage courtesy of BIG

Hualien residences by Bjarke Ingels group
The Hualien Wellness & Residential development seeks to find the perfect balance between nature, health and the built environment. Sloping green roofs provide shade, remove heat, harvest rainwater and produce clean, breathable air, while the proximity to lush vegetation in the apartments creates a stress-relieving environment for residents.

BIGImage courtesy of BIG

Hualien, situated on the eastern coast of Taiwan, has seen an outflux of young people seeking better job opportunities, but population ageing is prompting a growing demand for a “second home” where retired seniors can enjoy an active lifestyle. The Hualien development places a particular focus on exercise and healthy living, with programs catering to an ageing demographic.

BIGImage courtesy of BIG

The buildings are shaped to encourage the growth of a community that is health-conscious and productive. In addition to designated speed walking paths, a public path wraps around the entire complex and is studded with interesting activities to pique interest and encourage more walking and exercise, such as an observation point, performance stage, shops and restaurants. An underground jogging path can be used during inclement weather and serves as an excellent shortcut to all buildings via an interior route. A medical facility located within the complex ensures that residents have ready access to healthcare services.

BIGImage courtesy of BIG

Community and neighborly interaction are encouraged in the very shape of the building. The public path becomes a social condenser; a path where people can leisurely shop, have informal gatherings, go jogging, or take walks after dinner. Purposefully, the units are fitted only with basic functions, reinforcing visits to the array of amenity spaces provided and assist in building a community with one’s neighbors. Media rooms, lounges, pools, and meditation spaces provide low-stress situations for meeting people. The open kitchen, common gardens and library also become places where people can share and learn from each other.

more. www.big.dk

Are you an artist, architect, designer? Would you like to be featured on ITSLIQUID platform? Send an e-mail to info@itsliquid.com or fill the form below

RELATED POSTS


Featured Architect: MAD Architects

Architecture | June 13, 2020

Founded by Chinese architect Ma Yansong in 2004, MAD Architects is a global architecture firm committed to developing futuristic, organic, technologically advanced designs that embody a contemporary interpretation of the Eastern affinity for nature. With its core design philosophy of Shanshui City - a vision for the city of the future based in the spiritual and emotional needs of residents - MAD endeavors to create a balance between humanity, the city, and the environment. Read more


ICÔNE BY FOSTER+PARTNERS

Architecture | June 12, 2020

ICÔNE, a new office complex in Belval Luxembourg designed by Foster + Partners has broken ground. The 18,800 square-metre office building, filled with light and greenery, encourages a spirit of co-creation and collaboration. Its flexible layout addresses the need for safe working environments and the changes to the workplace that will emerge in the future. It also references the rich industrial heritage of Belval, revitalising the area by making a positive contribution to the site and its surroundings. Read more


STODISTANTE BY CARET STUDIO

Architecture | May 24, 2020

StoDistante is a reflection on the new forms of social distancing imposed during the spread of the Covid-19 emergency. The project developed by Caret Studio is intended as a temporary solution for a conscious use of Vicchio’s Piazza Giotto under Italy’s current safety measures. Stodistante is conceived as a platform for citizens to reclaim and reactivate open spaces through the hosting of a series of initiatives as rules are relaxed in the coming weeks. Read more


SOUTHBANK BY BEULAH – UNSTUDIO…

Architecture | May 18, 2020

The design proposal by UNStudio with Cox Architecture for Southbank by Beulah aims to establish a new destination for the Southbank area and Melbourne. The project is integrally organised by one Big Detail: a Green Spine of vertically networked platforms, terraces and verandas. Read more


Sign up for our Newsletter.

Enter your email to receive our latest updates!