ISOM by BIG | ITSLIQUID

Isenberg School of Management by BIG

Architecture | November 19, 2019 |

Isom By Big 001
Image courtesy of BIG

Isenberg School of Management Business Innovation Hub by BIG
Location: Amherst, US
Status: Completed

The copper clad Business Innovation Hub at the heart of the University of Massachusetts Amherst adds 70,000SF of hyper-collaborative study and social space to one of the top-30 public business schools in the United States. The new expansion and partial renovation of the Isenberg School of Management nearly doubles the school’s current space to accommodate Isenberg’s growth in the last decade, while introducing new facilities for more than 150 staff and 5,000 students in undergraduate, master’s and PhD programs. Prominently situated on Haigis Mall near the entrance to the campus, a dramatic triangular glass entrance created by a domino-effect greets students.

Isom By Big 002
Image courtesy of BIG

The building exterior is wrapped in straight, vertical pillars that gradually slope downward, creating a distinct appearance without any curved elements. The Business Innovation Hub directly extends the school’s existing 1964 building from the north and east sides in a wide circular loop, linking back on the upper floors to maintain connectivity. The loop consolidates Isenberg’s faculty and staff under one roof, creating a singular place of arrival and a strong visual identity for the entire Isenberg School of Management. The Business Innovation Hub’s exterior is clad in copper, so long-term exposure to the elements will naturally weather the metal from a dark ochre to an enduring patina.

Isom By Big 003
Image courtesy of BIG

With longevity and sustainability in mind, the building also targets LEED Silver certification. Upon entering, students and faculty arrive at the 5,000SF Learning Commons. Daylight peers between the accordion-like pillars to illuminate the multi-story atrium, where the heart of the business school hums with students learning, networking and dining. The bright and spacious Learning Commons doubles as an event venue for guest speakers, award ceremonies, banquets and career fairs. In any room or hallway, natural light reaches inside from both the campus and the inner courtyard.

Isom By Big 004
Image courtesy of BIG

Throughout the Business Innovation Hub, spaces are designed with student interactions, teamwork and chance encounters in mind: soft chairs adorn the corridors, benches are affixed to the grand stairway and classroom chairs can easily maneuver for theater-style lectures or small-group work. On the second and third floors, students and staff occupy the innovation labs, advising spaces and faculty offices. To support the career development of every Isenberg student, classrooms are equipped with integrated technology for distance learning.

Isom By Big 005
Image courtesy of BIG

In addition, the Chase Career Center gains 15 new interview rooms, and various conference rooms and breakout areas are distributed throughout the loop. The inner spaces of the extension face a circular courtyard, where an open-air garden and stone benches create an oasis for collaboration and contemplation. The courtyard connects back to the campus via two pathways between the original Isenberg building and the Business Innovation Hub. The buildings are fused by two bridges above the paths: the large bridge cloaked in copper becomes the gateway to the courtyard while the small bridge glazed with glass forms a visual continuity around the interior courtyard. In the evening, the Business Innovation Hub glows from the life within-appearing as an inviting beacon on the campus and creating a lasting impression for campus visitors, staff and students.

more. www.big.dk

Isom By Big 006
Image courtesy of BIG
Isom By Big 007
Image courtesy of BIG
Isom By Big 008
Image courtesy of BIG
Isom By Big 009
Image courtesy of BIG
Isom By Big 010
Image courtesy of BIG
Isom By Big 011
Image courtesy of BIG
Isom By Big 012
Image courtesy of BIG

Are you an artist, architect, designer? Would you like to be featured on ITSLIQUID platform? Send an e-mail to info@itsliquid.com or fill the form below

RELATED POSTS


Solar Carve

Architecture | December 25, 2019

Sculpted by the angles of the sun, Solar Carve (40 Tenth Ave) explores how shaping architecture in response to solar access and other site-specific criteria can expand its potential to have a positive impact on its environment. Located at the edge of Manhattan between the High Line park and the Hudson River, the building takes its unique form from the geometric relationships between the allowable envelope and the sun's path. In addition to producing a faceted, gem-like facade, this integrated response allows the building to benefit the important public green space of the High Line-privileging light, fresh air, and river views to the public park-while also becoming a new iconic silhouette on the New York skyline. Read more


Loong Swim Club by X+LIVING

Design | December 11, 2019

The designer integrates the subsidiary functions of the project with main business and builds the project into a comprehensive space for swimming and sports education. Read more


MARKTHAL

Architecture | December 6, 2019

The Markthal is a sustainable combination of food, leisure, living, and parking, a building in which all functions are fully integrated to celebrate and enhance their synergetic possibilities. A secure, covered square is nestled beneath a large arch, conceived as an entirely new take on a typical market square and its surrounding buildings. Read more


Kloof 145 by SAOTA

Architecture | October 19, 2019

Accessed from Kloof Road, which winds along the western slopes of Lion's Head, this site is positioned in the wind-protected suburb of Clifton. Years before any development was introduced, this slope was conceivably covered by indigenous forest and fynbos. Read more


Sign up for our Newsletter.

Enter your email to receive our latest updates!