Mine Harbour by Keha 3 | ITSLIQUID

Mine Harbour by Keha 3

Design | September 19, 2015 |

001Image courtesy of Keha3

Mine Harbour by Keha 3

The renovated barracks was built in 1915-1917 as a mine warehouse for Peter the Great’s marine castle. At the end of the Independence War in 1918, the building was still used as a mine warehouse and was also a place to maintain the torpedos and other equipment.

002Image courtesy of Keha3

After obtaining submarines for the navy at the end of 1930s, the building was partially rebuilt for the submanrine’s manufactory and for storehouses. Later the warehouse has been used for workrooms and even for dwellings. For the past 12 years it has functioned as a Navy School. Thus to the long history of the barracs, the mine lightings were inspired by it.

003Image courtesy of Keha3

more.  www.keha3.ee

Are you an artist, architect, designer? Would you like to be featured on ITSLIQUID platform? Send an e-mail to info@itsliquid.com or fill the form below

RELATED POSTS


Studio Libeskind – “Gare Thiers-Est”

Architecture | January 3, 2020

Studio Libeskind in collaboration with Fevrier Carre Architectes and landscape architect Jean Mus was selected to design the "Gare Thiers-Est" (East Thiers Station), as a result of an international competition sponsored by the City of Nice. The project involves the design of 20,000 square meters of high-end commercial space that will feature two levels of shops, a 120 room hotel and office spaces, a sculptural entry pavilion, a 200 seat auditorium below grade, and a restaurant offering an open roof terrace with views towards the sea on the top floor. Read more


French Dream Towers by XTU

Architecture | December 31, 2019

Located in a new developing area of Hangzhou, the French Dream Towers are designed to display and showcase French expertise. Read more


Solar Carve

Architecture | December 25, 2019

Sculpted by the angles of the sun, Solar Carve (40 Tenth Ave) explores how shaping architecture in response to solar access and other site-specific criteria can expand its potential to have a positive impact on its environment. Located at the edge of Manhattan between the High Line park and the Hudson River, the building takes its unique form from the geometric relationships between the allowable envelope and the sun's path. In addition to producing a faceted, gem-like facade, this integrated response allows the building to benefit the important public green space of the High Line-privileging light, fresh air, and river views to the public park-while also becoming a new iconic silhouette on the New York skyline. Read more


MARKTHAL

Architecture | December 6, 2019

The Markthal is a sustainable combination of food, leisure, living, and parking, a building in which all functions are fully integrated to celebrate and enhance their synergetic possibilities. A secure, covered square is nestled beneath a large arch, conceived as an entirely new take on a typical market square and its surrounding buildings. Read more


Sign up for our Newsletter.

Enter your email to receive our latest updates!