The Living Staircase by Paul Cocksedge | ITSLIQUID

The Living Staircase by Paul Cocksedge

Architecture, Design | November 18, 2013 |

Paul Cocksedge The Living Staircase by Paul Cocksedge

The Living Staircase by Paul Cocksedge

This spiral staircase conceived by London designer Paul Cocksedge will feature balustrades overflowing with plants and circular spaces where employees can take time out from their work. Paul Cocksedge designed The Living Staircase for Ampersand, a new office building in London’s Soho dedicated to creative businesses.

Paul Cocksedge The Living Staircase by Paul Cocksedge

The design concept is for a staircase that is about “more than a means of moving from floor to floor”. By widening the diameter of the spiral and excluding the central column, there will be enough space to create three circular platforms that can be used as social spaces.

Paul Cocksedge The Living Staircase by Paul Cocksedge

“The Living Staircase is actually a combination of staircase and room, of movement and stillness, vertical and horizontal”, said Cocksedge. “At every turn there is an opportunity to stop and look, smell, read, write, talk, meet, think, and rest. If a staircase is essentially about going from A to B, there is now a whole world living and breathing in the space between the two“, he added.

Paul Cocksedge The Living Staircase by Paul Cocksedge

Plants and herbs will be sown into the tops of the balustrade. The hope is that employees will turn the greenery into a working garden, adding ingredients to their lunches and making fresh mint tea.

more. http://www.paulcocksedgestudio.com/en/

Are you an artist, architect, designer? Would you like to be featured on ITSLIQUID platform? Send an e-mail to info@itsliquid.com or fill the form below

RELATED POSTS


Proposal for an Expo Pavilion…

Architecture | February 26, 2021

By imagining, making, communicating, and sharing within the pavilion's activity spaces on the ground, a bright and open future is revealed in the clouds above. We developed our concept for the pavilion to respond to the idea of communicating, openness, hospitality, and change. Read more


Private Home, Herengracht by Mokkō…

Design | February 26, 2021

In an art collector’s eclectic canal house apartment in the city center of Amsterdam, we designed and created a contemporary central living room inspired by Japanese aesthetics. The interior is designed for the client to retreat from the busy streets and from his collection of art, books and souvenirs. Read more


Nan Tien Education and Cultural…

Architecture | February 18, 2021

The Nan Tien Education and Cultural Centre is a tertiary facility and multicultural art gallery in Wollongong, Australia. Situated opposite of the Nan Tien Temple, the largest Buddhist temple in the southern hemisphere, the new building sits on the former site of a landfill bought by the Nan Tien Institute from the council for one Australian dollar. Read more


Hangzhou Olympic Sports Center by…

Architecture | February 7, 2021

Like many cities in China, Hangzhou is undergoing rapid urban change. While the city center historically developed around the West Lake area, opportunities for industry and commerce have shifted the city's expansion towards the Qian Tang riverfront. New construction has tripled the city's size in the past decade, creating a modern architectural fabric that is powerful in scale, yet still in need of public space. Read more


Sign up for our Newsletter.

Enter your email to receive our latest updates!