Sejong M-Bridge by Morphosis | ITSLIQUID

Sejong M-Bridge by Morphosis

Architecture | October 6, 2019 |

Sejongmbridge Morphosis 001 1
Image courtesy of Morphosis Architects

Sejong M-Bridge
Location: Sejong City, South Korea
Status: Completed

In 2003, the government of South Korea announced ambitious plans to move the capital out of Seoul, in an effort to encourage more balanced development and political influence across the country. Seoul was eventually retained as the national capital but many governmental departments and ministries were moved to Sejong City, a new planned metropolitan center designated as a special administrative zone. Construction on the new city commenced in 2009, following a unique masterplan for a network of government and civic buildings linked end-to-end by skybridges and rooftop garden paths. A corresponding network of private and commercial buildings would be joined by a walkable “high-line” at the third story.

Sejongmbridge Morphosis 002 1
Image courtesy of Morphosis Architects

The Sejong M-Bridge is one of the first large-scale commercial projects to be completed in the new masterplan, with a multi-bridged form that references the lifted connections of the neighboring governmental buildings. The development is tasked with nurturing a welcoming public realm in this new city, with a green park, outdoor amphitheater, and riverwalk connecting to ground-floor retail and cinema. Further retail and dining outlets line the lifted pedestrian walkway, while at the eleventh story a skybridge links the three office towers with a public observation deck and retail space. Supporting the client’s desire to create an exemplary green building, the façade is wrapped in a distinctive brise-soleil, designed to allow for optimum shading, energy conservation, and views.

more. www.morphosis.com

Sejongmbridge Morphosis 003 1
Image courtesy of Morphosis Architects
Sejongmbridge Morphosis 004
Image courtesy of Morphosis Architects

Are you an artist, architect, designer? Would you like to be featured on ITSLIQUID platform? Send an e-mail to info@itsliquid.com or fill the form below

RELATED POSTS


Studio Libeskind – “Gare Thiers-Est”

Architecture | January 3, 2020

Studio Libeskind in collaboration with Fevrier Carre Architectes and landscape architect Jean Mus was selected to design the "Gare Thiers-Est" (East Thiers Station), as a result of an international competition sponsored by the City of Nice. The project involves the design of 20,000 square meters of high-end commercial space that will feature two levels of shops, a 120 room hotel and office spaces, a sculptural entry pavilion, a 200 seat auditorium below grade, and a restaurant offering an open roof terrace with views towards the sea on the top floor. Read more


French Dream Towers by XTU

Architecture | December 31, 2019

Located in a new developing area of Hangzhou, the French Dream Towers are designed to display and showcase French expertise. Read more


Bauhaus Chicago: Design in the…

Design | December 30, 2019

In 1933, when the Nazi regime closed down the German Bauhaus, the renowned school’s history of progressive design education seemingly ended, and with it, its innovative synthesis of art, craft, and technology. Yet by the late 1930s, as World War II loomed on the horizon, a number of the school’s notable designers and educators left Europe and found their way to Chicago, taking positions at the New Bauhaus, later the Institute of Design (ID) and the Illinois Institute of Technology (IIT). As leaders at these institutions, László Moholy-Nagy and Ludwig Mies van der Rohe not only introduced the Bauhaus’s avant-garde ideals to the American Midwest but set about translating them the region's urban spaces, materials, and industries. Read more


Solar Carve

Architecture | December 25, 2019

Sculpted by the angles of the sun, Solar Carve (40 Tenth Ave) explores how shaping architecture in response to solar access and other site-specific criteria can expand its potential to have a positive impact on its environment. Located at the edge of Manhattan between the High Line park and the Hudson River, the building takes its unique form from the geometric relationships between the allowable envelope and the sun's path. In addition to producing a faceted, gem-like facade, this integrated response allows the building to benefit the important public green space of the High Line-privileging light, fresh air, and river views to the public park-while also becoming a new iconic silhouette on the New York skyline. Read more


Sign up for our Newsletter.

Enter your email to receive our latest updates!