SHENZHEN NEOBIO FAMILY PARK BY X+LIVING | ITSLIQUID

SHENZHEN NEOBIO FAMILY PARK

Architecture | December 20, 2021 |

shenzhen_neobio
Image courtesy of X+Living

Shenzhen Neobio Family Park by X+Living
Location: Shenzhen
Status: completed, 2019

The design style of Neobio in Shenzhen continues the consistent design style of Neobio brand. The design highlight of Shenzhen Store lies in an ingenious arrangement of space through the use of floor height. Sims city is located in the atrium part of the shopping mall, the designer combined the high-rise space of the atrium and skillfully built Sims city into a three-dimensional city in the space rather than waste space. The whole space is supported by corridors, slides, aerial ceilings and a series of components, and creates a dream city. At the same time, Sims city and the original shopping mall space are mixed together.

shenzhen_neobio
Image courtesy of X+Living

Different from the previous Neobio stores, Neobio in Shenzhen uses the natural transition and seamless connection model among Library Area, Stone Sims City and Restaurant, to avoid the vertical walls and eliminate the sense of estrangement. In the stone Sims city, the bookshelf wall could indicate the orientation more intuitively and concisely for children. The passageway through the library area is the Stone Sims city. The rapid transformation of these two areas benefits from the seamless design. Between the restaurant and the Stone Sims city, the natural transition of different sections can be achieved by the placement and layout of seats without vertical walls. In the restaurant, consumers can still enjoy the whole structure of the Sims city, and at the same time, it is convenient for parents to look after children when they play in the Sims city.

shenzhen_neobio
Image courtesy of X+Living

Combining with the glass curtain wall structure of the shopping mall outsides, designers transform the whole facade of the first floor into a bright yellow corridor to attract visitors’ attention. Under the backdrop of the landscaped pool, the reflection in the water is integrated with the real scene, which enlarges the visual effect of the facade and plays the role of advertising. The entrance to Neobio’s dreamland is hidden in the yellow corridor. There are four iconic umbrella ceilings that arouse consumers’ emotions and prepare for the next dreamland.

more. www.xl-muse.com

shenzhen_neobio
Image courtesy of X+Living
shenzhen_neobio
Image courtesy of X+Living
shenzhen_neobio
Image courtesy of X+Living
shenzhen_neobio
Image courtesy of X+Living
shenzhen_neobio
Image courtesy of X+Living
shenzhen_neobio
Image courtesy of X+Living

Are you an artist, architect, designer? Would you like to be featured on ITSLIQUID platform? Send an e-mail to info@itsliquid.com or fill the form below

RELATED POSTS


Luxelakes Floating Headquarters

Architecture | July 28, 2022

The Floating Headquarters project is part of the Luxelakes Eco City development, located in Chengdu. Positioned on the Eco City's northern edge the project is integrated in the residential area and sits beside a lakeside peninsula. Read more


ANTINORI WINERY

Architecture | July 23, 2022

The site is surrounded by the unique hills of Chianti, covered with vineyards, half-way between Florence and Siena. Read more


Amant, Brooklyn, NY

Architecture | July 20, 2022

Amant is an arts campus spread across three blocks in rapidly changing, industrial North Brooklyn. This cultural incubator functions both privately and publicly, with artist studios, galleries, offices, storage, and a cafe. Read more


ASTRUP FEARNLEY MUSEUM OF MODERN…

Architecture | July 14, 2022

Integrating art and leisure, the complex combines the Astrup Fearnley Museum and an office building, with a new public sculpture park, swimming beach and waterside promenade. Read more


Sign up for our Newsletter.

Enter your email to receive our latest updates!