TALES FROM THE LOOP BY WAY STUDIO | ITSLIQUID

TALES FROM THE LOOP

Architecture | December 8, 2021 |

talefromtheloop_waystudio 001
Image courtesy of WAY Studio

Tales from the Loop by WAY studio
Location: Huizhou, P.R.China
Status: 2021 (Conceived)

WAY Studio was honored to participate and placed TOP 30 in the Ancient Tree Civilization and Residence Future International Architectural Design Competition, initiated by the Royal Institute of British Architects (RIBA). WAY Studio’s design uses the universal Circle or Loop shape, symbolizing our relationship with embracing and respecting nature as well as the reality that our existence together is fundamentally interconnected. Retreating into the woods is reflective of a human need to connect with nature, the origin of life and all its wonders, especially in these times of distance and isolation. We created a meandering experience through these ancient woods, as nature towers over and surrounds us, and both our past and panoramic future unravel before us. Away from the city, embraced by nature, we can slow down, listen, touch, feel and connect with the Earth.

talefromtheloop_waystudio
Image courtesy of WAY Studio

Vacation Residences
Loop Hotel is the first building to greet our guests. In order to maintain an open landscape view with minimal structural obstruction, the hotel is designed as a loop with half of it buried underground so it merely appears to be an extension of the surrounding land. The sunken portion faces approaching guests, allowing for a gradual reveal that feels as if they are entering into the hollows of nature itself. The Hotel Villa mimics trees within the forest and offers a panoramic view of the surrounding landscape. Treehouse Hotel wraps around trees similar to traditional treehouses, situated above ground, and below its tree canopy, reminiscent of all the creatures that inhabit these trees of life, and now us among them.

talefromtheloop_waystudio
Image courtesy of WAY Studio

Private Villa Residence
Hillside Villas: mountain-shaped canopies perfectly camouflaged within the woods like giant tents are the only signs of residences, designed to withstand the whimsical and perpetually shifting weather of the forests. Hilltop Villas: the cylindrical form minimizes material and visual massing, while its lifted underbelly forms a naturally ventilated and shaded living room.

more. www.way-studio.com

talefromtheloop_waystudio
Image courtesy of WAY Studio
talefromtheloop_waystudio
Image courtesy of WAY Studio
talefromtheloop_waystudio
Image courtesy of WAY Studio
talefromtheloop_waystudio
Image courtesy of WAY Studio
talefromtheloop_waystudio
Image courtesy of WAY Studio

Are you an artist, architect, designer? Would you like to be featured on ITSLIQUID platform? Send an e-mail to info@itsliquid.com or fill the form below

RELATED POSTS


THE CLOUDSCAPE OF HAIKOU

Architecture | January 19, 2022

MAD Architects, led by Ma Yansong, has announced the opening of the Cloudscape of Haikou on the southern tip of China. A unique urban public and cultural space for citizens and visitors to Haikou, this flowing, sculptural concrete form was named as one of the “most anticipated architecture projects of 2021” by The Times of London. Read more


Snøhetta’s Design for 550 Madison…

Architecture | January 15, 2022

Snøhetta's Design for 550 Madison Garden Moves Forward with Official Approval from New York City Planning Commission. Read more


SPECTRUM BY STUDIO ANIMAL

Architecture | January 7, 2022

The existence of a big concrete column in the middle of the place directs the project towards working with the idea of the concentric and the centrifugal. Read more


26M² HOUSE TOKYO BY UNEMORI…

Design | December 25, 2021

The Japanese architectural office UNEMORI ARCHITECTS has completed an innovative, geometrically structured small house, called House Tokyo. Read more


Sign up for our Newsletter.

Enter your email to receive our latest updates!