The luxury condominium along New York’s High Line | Zaha Hadid | ITSLIQUID

The luxury condominium along New York’s High Line | Zaha Hadid

Architecture | July 18, 2013 |

Image courtesy of Zaha Hadid Architects

The luxury condominium along New York’s High Line by Zaha Hadid

Zaha Hadid joins the architectural map of the High Line with her first project in New York. The architect was commissioned by Related Companies, the city’s leading residential developer to envision an 11-storey luxury condominium along Diller Scofidio + Renfro-designed elevated park, positioned at 520 West 28th Street in Chelsea.

Image courtesy of Zaha Hadid Architects

Zaha Hadid’s design creates an interplay between the city and the urban green space, which is expressed through the exterior’s chevron pattern. The merging of outdoors with the indoors is indicated by the horizontal V-shaped lines which frame and wraparound the expansive terraces of the units, with extensive amounts of glazing continue this connection between park and urban city environment. A total of 37 units will be housed within, each measuring up to 5,500 square feet, offering gracious amounts of living space.

Image courtesy of Related Companies

A number of elevator cores will be integrated throughout for accessibility, allowing residents to move easily throughout the building, while many of the individual suites will feature a private entrance and vestibule in order to maintain the necessary privacy.

Image courtesy of Zaha Hadid Architects

Owners will be welcomed into the condo by a double-height entrance lobby which will provide views beyond the communal spaces and outdoor garden. Amenities will include an indoor pool and spa, entertainment space, playrooms and a generous rooftop terrace.

more. www.zaha-hadid.com

Are you an artist, architect, designer? Would you like to be featured on ITSLIQUID platform? Send an e-mail to info@itsliquid.com or fill the form below

RELATED POSTS


Proposal for an Expo Pavilion…

Architecture | February 26, 2021

By imagining, making, communicating, and sharing within the pavilion's activity spaces on the ground, a bright and open future is revealed in the clouds above. We developed our concept for the pavilion to respond to the idea of communicating, openness, hospitality, and change. Read more


Private Home, Herengracht by Mokkō…

Design | February 26, 2021

In an art collector’s eclectic canal house apartment in the city center of Amsterdam, we designed and created a contemporary central living room inspired by Japanese aesthetics. The interior is designed for the client to retreat from the busy streets and from his collection of art, books and souvenirs. Read more


Nan Tien Education and Cultural…

Architecture | February 18, 2021

The Nan Tien Education and Cultural Centre is a tertiary facility and multicultural art gallery in Wollongong, Australia. Situated opposite of the Nan Tien Temple, the largest Buddhist temple in the southern hemisphere, the new building sits on the former site of a landfill bought by the Nan Tien Institute from the council for one Australian dollar. Read more


Hangzhou Olympic Sports Center by…

Architecture | February 7, 2021

Like many cities in China, Hangzhou is undergoing rapid urban change. While the city center historically developed around the West Lake area, opportunities for industry and commerce have shifted the city's expansion towards the Qian Tang riverfront. New construction has tripled the city's size in the past decade, creating a modern architectural fabric that is powerful in scale, yet still in need of public space. Read more


Sign up for our Newsletter.

Enter your email to receive our latest updates!