UN studio will design Yongjia world trade center | ITSLIQUID

UN studio will design Yongjia world trade center

Architecture | July 25, 2013 |

Photo courtesy of UNstudio

UN studio will design Yongjia world trade center

UNstudio have just been named the winners of the competition to design the the Yongjia world trade center in the Chinese riverfront city of Wenzhou. The new complex in the riverside area will establish a green axis to the river front and create framed neighborhoods in the sky.

Photo courtesy of UNstudio

Located in the Oubei Sanjiang area in Yongjia, the building is positioned to become an integrated functional area with businesses, residences, tourism services, as well as leisure and entertainment programming.

Photo courtesy of UNstudio

The functional shift of the WTC area, from a business and financial district to a mixed-use development which includes cultural and recreational facilities and a high percentage of residential properties, will create a forward-looking and sustainable city district that has all the components needed to support economic growth whilst propelling social connectivity and local identity.

Photo courtesy of UNstudio

Five towers ranging from 287 meters to 146 meters tall overlook the entirety of the peninsula and enjoy panoramic riverfront views. The conceptual underpinning of the bordered volumes is that of a tray-like landscape of habitable volumes. Ample greenery in form of sky gardens and lounges delineated commonly used spaces – a micro-scaled iteration of the proposed zoning idea that embeds differently themed areas into the water-bordered region.

more. http://www.unstudio.com/en

Are you an artist, architect, designer? Would you like to be featured on ITSLIQUID platform? Send an e-mail to info@itsliquid.com or fill the form below

RELATED POSTS


Proposal for an Expo Pavilion…

Architecture | February 26, 2021

By imagining, making, communicating, and sharing within the pavilion's activity spaces on the ground, a bright and open future is revealed in the clouds above. We developed our concept for the pavilion to respond to the idea of communicating, openness, hospitality, and change. Read more


Private Home, Herengracht by Mokkō…

Design | February 26, 2021

In an art collector’s eclectic canal house apartment in the city center of Amsterdam, we designed and created a contemporary central living room inspired by Japanese aesthetics. The interior is designed for the client to retreat from the busy streets and from his collection of art, books and souvenirs. Read more


Nan Tien Education and Cultural…

Architecture | February 18, 2021

The Nan Tien Education and Cultural Centre is a tertiary facility and multicultural art gallery in Wollongong, Australia. Situated opposite of the Nan Tien Temple, the largest Buddhist temple in the southern hemisphere, the new building sits on the former site of a landfill bought by the Nan Tien Institute from the council for one Australian dollar. Read more


Hangzhou Olympic Sports Center by…

Architecture | February 7, 2021

Like many cities in China, Hangzhou is undergoing rapid urban change. While the city center historically developed around the West Lake area, opportunities for industry and commerce have shifted the city's expansion towards the Qian Tang riverfront. New construction has tripled the city's size in the past decade, creating a modern architectural fabric that is powerful in scale, yet still in need of public space. Read more


Sign up for our Newsletter.

Enter your email to receive our latest updates!