Unilever Headquarters | ITSLIQUID

Unilever Headquarters

Architecture | December 9, 2017 |

Unilever Headquarters
Image courtesy of Aedas

Unilever Headquarters
Jakarta, Indonesia
Status: Completed 2017

 

Unilever Headquarters is located in the BSD Green Office Park, Jakarta’s first green office district which was also materplanned by Aedas. This new Unilever Indonesia office houses all employees from four separate offices in Jakarta under one roof. Aedas architectural and interior designs embody the global company’s vision, values and European heritage within the Indonesian context.

 

Unilever Headquarters
Image courtesy of Aedas

 

The new building is designed with the concept to support the spirit of community, collaboration, engagement and agility. Referenced to the traditional village planning in Indonesia, it has a ‘square’, ‘main roads’, and ‘streets’ to create a sense of community. The planning is focused on engaging group and individual work into zones to induce collaboration while maintaining privacy.

 

Unilever Headquarters
Image courtesy of Aedas

 

The top four floors are office spaces with break-out areas; while the ground floor is dedicated to public and shared facilities. Surrounding the central, light-filled atrium that serves as a large event space are common facilities including a mosque, staff dining area, day care centre, fitness centre, beauty salon and multi-purpose hall. 

 

more. aedas.com

Are you an artist, architect, designer? Would you like to be featured on ITSLIQUID platform? Send an e-mail to info@itsliquid.com or fill the form below

RELATED POSTS


THE CODRICO TERRAIN BY POWERHOUSE…

Architecture | March 15, 2021

Powerhouse Company, in collaboration with RED Company, has drawn up a masterplan for the Rotterdam Rijnhaven that will transform the site of the Codrico Factory in the Rotterdam Rijnhaven. With its industrial history, the Codrico Factory and its remarkable ‘green cube,’ is a much-loved part of the Rijnhaven. Read more


The New Shenzhen Natural History…

Architecture | March 5, 2021

B+H, 3XN and Zhubo Design were recently awarded first place in an international design competition for the new Shenzhen Natural History Museum, set to be one Shenzhen's "Ten Cultural Facilities of the New Era" and the first large-scale comprehensive natural museum in Southern China once complete. Located adjacent to the picturesque Yanzi Lake in the Pingshan District of Shenzhen, the new 42,000m2 facility will be a world-class natural science museum dedicated to interpreting the laws of natural evolution, showing the geographies of Shenzhen and its ecology in a global perspective, and actively advocating science. Read more


Dragon Mountain Pavillion by Aurelien…

Architecture | March 3, 2021

Aurelien Chen is a French architect, building engineer, and architectural photographer with 20 years of international experience on small and large scale projects. He joined Cui Kai Studio in Beijing (CADG) for ten years, where he specialized in cultural and renovation projects. Read more


Proposal for an Expo Pavilion…

Architecture | February 17, 2021

By imagining, making, communicating, and sharing within the pavilion's activity spaces on the ground, a bright and open future is revealed in the clouds above. We developed our concept for the pavilion to respond to the idea of communicating, openness, hospitality, and change. Read more


Sign up for our Newsletter.

Enter your email to receive our latest updates!