Vagelos Education Center by Diller Scofidio + Renfro | ITSLIQUID

Vagelos Education Center by Diller Scofidio + Renfro

Architecture | September 6, 2016 |

Vagelos Education Center by Diller Scofidio + RenfroImage courtesy of Diller Scofidio + Renfro

Vagelos Education Center by Diller Scofidio + Renfro

The Vagelos Education Center is a medical and graduate education building at New York’s Columbia University Medical Center. The structure, designed by Diller Scofidio + Renfro in collaboration with Gensler as executive architect, forms a 100,000-square-foot, 14-storey glass tower that incorporates a range of classrooms and collaboration spaces, as well as a modern simulation center to reflect how medicine is taught and practiced in the 21st century.

 

Vagelos Education Center by Diller Scofidio + RenfroImage courtesy of Diller Scofidio + Renfro

 

An important part of DS+R’s design is the Study Cascade, a network of spaces distributed across oversized landings along an open 14-storey stair – a single, interconnected vertical space that extends from the lobby to the top of the building. These areas open onto south-facing outdoor spaces and terraces. Other aspects of the building include Academic Neighborhoods so groups of classrooms that can be easily be reconfigured, and a 275-seat multi-purpose auditorium.

 

Vagelos Education Center by Diller Scofidio + RenfroImage courtesy of Diller Scofidio + Renfro

 

The building also integrates a range of sustainable features, including locally sourced materials, green roof technologies, and a mechanical system that minimizes energy and water use. Even the façade features ceramic frit patterns, baked onto the exterior glazing to diffuse sunlight. The Vagelos Education Center works toward the goal of minimizing CUMC’s carbon footprint and reducing greenhouse gas emissions by 30% by 2025.

 

more. dsrny.com

Are you an artist, architect, designer? Would you like to be featured on ITSLIQUID platform? Send an e-mail to info@itsliquid.com or fill the form below

RELATED POSTS


ESBJERG MARITIME CENTER- LANTERNEN

Architecture | February 18, 2020

Snøhetta has won the competition for designing a new Maritime Center in Esbjerg, Denmark, called Lanternen. Inspired by the geometry and craftmanship of boats, the design developed together with the Danish architecture firm, WERK Arkitekter, pays homage to the maritime tradition. The result is a center situated in a new urban enlargement of Esbjerg on the Danish west coast, containing multiple water-sport clubs, boat storage, training facilities, a large workshop, and social functions. Read more


BIG HORN

Fashion | February 11, 2020

BIG HORN found in 2011. BIG HORN is Hong Kong's first brand for creative design eyewear. Founder and designer, "Kevin Ching" aims to design eyewear with full of fashion art style and mix with different cultures.4 Read more


Snøhetta to Design New Visual…

Design | February 8, 2020

In a cutting-edge exploration of collaboration in design, the Wikimedia Foundation, the nonprofit that operates Wikipedia, has partnered with Snøhetta to create a new visual identity for its global organization. Read more


ADI Design Museum – Compasso…

Design | February 6, 2020

The museum space and the ADI Compasso d'Oro logo have just been presented to the public in Milan. April will see the award ceremony and the opening of the XXVI Compasso d'Oro exhibition. The space housing the new ADI Design Compasso d'Oro Museum in Milan is ready and was visited by Attilio Fontana, President of the Lombardy Region and the Mayor of Milan Giuseppe Sala accompanied by ADI President Luciano Galimberti and the President of the ADI Compasso d'Oro Foundation Collection Umberto Cabini. The headquarters of the new museum are located in Porta Volta in the heart of the restored area between via Ceresio and via Procaccini, in a piazza-garden open to the public and accessible from via Ceresio 7 or directly from the space in front of the Monumental Cemetery. Read more


Sign up for our Newsletter.

Enter your email to receive our latest updates!